Κατ' εξοχήν καλοκαιρινό φαγητό!
Μην μου πείτε ότι δεν είναι το αγαπημένο φαγητό και των μεγάλων και των μικρών;
Γρήγορο και εύκολο.
Τα καλοκαίρια όταν τα παιδιά μου ήταν μικρά και έρχονταν εξαντλημένα από το παιχνίδι ζητούσαν τις περισσότερες φορές να τους ετοιμάσω στραπατσάδα
Λοιπόν τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι :
Μην μου πείτε ότι δεν είναι το αγαπημένο φαγητό και των μεγάλων και των μικρών;
Γρήγορο και εύκολο.
Τα καλοκαίρια όταν τα παιδιά μου ήταν μικρά και έρχονταν εξαντλημένα από το παιχνίδι ζητούσαν τις περισσότερες φορές να τους ετοιμάσω στραπατσάδα
Λοιπόν τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι :
- Λάδι για το τηγάνισμα (καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο )
- 1 κρεμμύδι κανονικό σε φέτες
- πιπεριά (1 μεγάλη η 2 μικρές) ε ροδέλες
- 2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
- και 5 αυγά (υπολογίσετε ότι 2 αυγά περίπου αντιστοιχούν σε 1 άτομο)
- Αλάτι
- Πιπέρι
- και προαιρετικά φέτα
Ξεκινάμε...
Εκτέλεση:
Πρέπει να έχουμε κόψει τα λαχανικά μας για να είμαστε έτοιμοι.
Βάζουμε το τηγάνι στην φωτιά με το λάδι και το αφήνουμε να κάψει. Μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε πρώτα το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει.
Κατόπιν ρίχνουμε τις πιπεριές ,τις ανακατεύουμε λίγο, και έπειτα προσθέτουμε την ντομάτα.
Αφήνουμε μέχρι να βράσει. Περίπου 5 λεπτά..
Σε ένα μπώλ σπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε ελαφρώς με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι .Σε περίπτωση που θέλετε να προσθέσετε τυρί φέτα θα ρίξετε λίγο ή και καθόλου αλάτι. Η φέτα είναι ήδη αλμυρή.
Χαμηλώνουμε την φωτιά κι ανακατεύουμε με μία ξύλινη σπάτουλα μέχρι να σωθούν τα ζουμιά από το τηγάνι.
Για να το σερβίρουμε χρησιμοποιήστε την τρυπητή κουτάλα για να μην πάρετε τα "πολλά" λάδια από το τηγάνι.
Σερβίρετε σε μία πιατέλα και απολαύστε το.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου