Δεν είναι απαραίτητο να μαγειρεύεις φανταχτερά ή πολύπλοκα αριστουργήματα.

Απλώς καλό φαγητό, από φρέσκα υλικά.

Julia Child, 1912-2004, Αμερικανίδα σύμβουλος μαγειρικής

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Χοιρινό με φασολάκια στην κατσαρόλα

Για όσους έχουν βαρεθεί τα λαδερά φασολάκια σας παρουσιάζω μία εναλλακτική πρόταση. Είναι μία εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή.

Υλικά
  • 1 κιλό χοιρινό κρέας (χρησιμοποίησα πανσέτες) κομμένο σε σχετικά μικρά κομμάτια
  • 1 πακέτο φασολάκια 500γρ
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 2-3 μέτριες πατάτες κομμένες
  • 1 1/2 ποτηρακί λευκό ξηρό κρασί
  • 1 δαφνόφυλλο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
Ξεκινάμε...
1. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιολάδο να κάψει σε δυνατή φωτιά
2. Ρίχνουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει καλά απ' όλες τις πλευρές.
3. Έπειτα ρίχνουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε μέχρι να γίνει διάφανο χαμηλώνοντας την φωτιά.
4. Ρίχνουμε το κρασί, αλάτι, πιπέρι και την δάφνη και το αφήνουμε να σιγοβράζει για 40-45 λεπτά.
5. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά, τα φασολάκια, τις πιπεριές, τις πατάτες και το καρότο.
6. Ρίχνουμε λίγο ακόμα κρασάκι (1/2 ποτηράκι) και το αφήνουμε να σιγοβράζει για 50'-60' λεπτά.

Πάντα δοκιμάζουμε το κρέας να έχει μαλακώσει, τις πατάτες  και τα φασολάκια.

Αν δείτε και κρατάει το φαγητό ακόμα προσθέστε λίγο νερό ζεστό (1 ποτήρι του νερού). Δεν χάνει καθόλου στην γεύση.

Αν θέλετε μπορείτε να ρίξετε τις πατάτες, τις πιπεριές και το καρότο μετά αφού  τσιγαρίσουμε τα κρεμμύδια και προτού ρίξουμε το κρασί, το αλάτι, και το πιπέρι και την δάφνη

1 σχόλιο: