Δεν είναι απαραίτητο να μαγειρεύεις φανταχτερά ή πολύπλοκα αριστουργήματα.

Απλώς καλό φαγητό, από φρέσκα υλικά.

Julia Child, 1912-2004, Αμερικανίδα σύμβουλος μαγειρικής

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Κοκκινιστό κοτόπουλο με κοφτό μακαρονάκι στην κατσαρόλα


Οικονομικό, γευστικότατο φαγητό χρησιμοποιώντας ένα σκεύος .
Υλικά
  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο (αν δεν έχετε δοκιμάστε το με μπουτάκια ή φτερούγες)
  • 1 πακέτο κοφτό μακαρόνι (500γρ)
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 ντοματάκι κονκασε
  • 3 κόκκους μπαχάρια
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 3 γαρύφαλλα 
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα.
Εκτέλεση 
Αν έχουμε ολόκληρο κοτόπουλο το κόβουμε σε μερίδες.
1. Πλένουμε το κοτόπουλο, το αλατοπιπερώνουμε και τσιγαρίζουμε στην κατσαρόλα . Μόλις πάρει χρώμα και από τις δύο μεριές το βγάζουμε σε ένα πιάτο με το πιρούνι.
2. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά.
3. Έπειτα προσθέτουμε και το σκόρδο. Τσιγαρίζουμε το πολύ 2 λεπτά (δεν θέλουμε να πικρίσει).
4. Ρίχνουμε μέσα το κρέας., την ντομάτα και νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας.
5. Έπειτα ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τα μπαχάρια, το γαρύφαλλο, την  κανέλα.
6. Βράζουμε για περίπου 45' λεπτά σε μέτρια φωτιά. Βλέπουμε το φαγάκι μας που και που να μην χρειαστεί να προσθέσουμε βραστό νερό.
7. Μόλις γίνει το κοτόπουλο, βγάζουμε τiς μερίδες από την κατσαρόλα.
8. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε βραστό νερό και βάζουμε και το κοφτό μακαρονάκι.
9. Βράζουμε για περίπου 12'-15'  αναλόγως την ποιότητα του ζυμαρικού. Και εδώ ελέγχουμε τακτικά για να μην κολλήσει το μακαρόνι. Προσθέτουμε και λίγο αλατάκι και πιπεράκι.

 Σερβίρουμε και καλή σας όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου