Δεν είναι απαραίτητο να μαγειρεύεις φανταχτερά ή πολύπλοκα αριστουργήματα.

Απλώς καλό φαγητό, από φρέσκα υλικά.

Julia Child, 1912-2004, Αμερικανίδα σύμβουλος μαγειρικής

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Φασολάκια στην γάστρα με χωριάτικο λουκάνικο

Ένα εύκολο και πεντανόστιμο φαγητό












Τα υλικά μας είναι:

  • 1000 γρ. φασολάκια πλατιά κατεψυγμένα
  • Χωριάτικα λουκάνικα
  • 1 κονκασέ ψιλοκομμένο ντοματάκι ή 3 φρέσκιες ντομάτες στον τρίφτη
  • 1 κ.σούπας. πελτέ
  • 3 πιπεριές κομμένες (ότι χρώματος και να είναι)
  • 4 πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • Πάπρικα γλυκιά
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Ξεκινάμε....
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
2. Σε μία κατσαρόλα αφού ζεσταθεί προσθέτουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα λουκάνικα σε ροδέλες και ανακατεύουμε για 3 λεπτά. 
3. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα φασολάκια, ανακατεύουμε για 3 λεπτά.
4. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ,  πάπρικα, αλάτι, πιπέρι ρίχνουμε και 1 ποτήρι του νερού νερό. 
5. Αφήνουμε για 10 λεπτά να πάρει βράση και μεταφέρουμε σε γάστρα. προσθέτοντας τις πατάτες
6. Ψήνουμε  για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου...

Πάντα ελέγχουμε για το νερό.....μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο...

Καλή σας όρεξη....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου