Είναι ένα καταπληκτικό κι γρήγορα συνοδευτικό για το ουζάκι ή τσιπουράκι ή την μπυρούλα σας.
Θα χρειαστείτε:
Για την ζύμη:
- 2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ αλάτι
- 1/3 φλυτζ. ελαιόλαδο
- Λάδι για τηγάνισμα
- 1 φλυτζ. φέτα σε τρίμματα
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- 3 κ.σ. ούζο
- 2 κ.σ. πράσινη πολύ ψιλοκομμένη πιπεριά
- Λίγο πιπέρι
Ξεκινάμε:
Σε ένα μπώλ βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτουμε το νερό και το ελαιόλαδο κι ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μία μαλακή ζύμη.
Σε ένα άλλο μπωλ ετοιμάζουμε την γέμιση προσθέτοντας όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε την ζύμη σε 4 μπαλάκια και ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε ένα κύκλο, πάχους 1 εκ.
Ρίχνουμε το μείγμα το οποίο έχουμε χωρίσει και αυτό σε 4 μέρη.
Βάζουμε στην μέση κάθε κύκλου την αντίστοιχη ζύμη και διπλώνουμε σχηματίζοντας κάτι σαν φάκελο αλληλοκαλύπτοντας τις άκρες.
Τηγανίζουμε μία μία τις πίτες μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και από τις 2 μεριές.
Σερβίρονται ζεστές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου