Δεν είναι απαραίτητο να μαγειρεύεις φανταχτερά ή πολύπλοκα αριστουργήματα.

Απλώς καλό φαγητό, από φρέσκα υλικά.

Julia Child, 1912-2004, Αμερικανίδα σύμβουλος μαγειρικής

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Τηγανόπιτα Ηπείρου

Είναι ένα καταπληκτικό κι γρήγορα συνοδευτικό για  το ουζάκι ή τσιπουράκι ή την μπυρούλα σας. 

Θα χρειαστείτε:
Για την ζύμη:
  • 2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 1/3 φλυτζ. ελαιόλαδο
  • Λάδι για τηγάνισμα




Για την γέμιση:
  • 1 φλυτζ. φέτα σε τρίμματα
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 3 κ.σ. ούζο
  • 2 κ.σ. πράσινη πολύ ψιλοκομμένη πιπεριά
  • Λίγο πιπέρι 
Ξεκινάμε:
Σε ένα μπώλ βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτουμε το νερό και το ελαιόλαδο κι ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μία μαλακή ζύμη.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.

Σε ένα άλλο μπωλ ετοιμάζουμε την γέμιση προσθέτοντας όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.

Μοιράζουμε την ζύμη σε 4 μπαλάκια και ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε ένα κύκλο, πάχους 1 εκ.

Ρίχνουμε το μείγμα το οποίο έχουμε χωρίσει και αυτό σε  4 μέρη.

Βάζουμε στην μέση κάθε κύκλου την αντίστοιχη ζύμη και διπλώνουμε σχηματίζοντας κάτι σαν φάκελο αλληλοκαλύπτοντας τις άκρες.

Έπειτα πιέζουμε με τον πλάστη για να γίνει επίπεδη.

Τηγανίζουμε μία μία τις πίτες μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και από τις 2 μεριές.

Σερβίρονται ζεστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου