Δεν είναι απαραίτητο να μαγειρεύεις φανταχτερά ή πολύπλοκα αριστουργήματα.

Απλώς καλό φαγητό, από φρέσκα υλικά.

Julia Child, 1912-2004, Αμερικανίδα σύμβουλος μαγειρικής

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Κριτσίνια καρότου (διαίτης)

 Έψαχνα να βρω ένα σχετικά εύκολο σνακ το οποίο να είναι και ελαφρύ, έτσι ώστε να το καταναλώνω χωρίς τύψεις! Και έτσι πειραματίζοντας με διάφορες συνταγές κατέληξα σε αυτή την συνταγή για τα κριτσίνια καρότου. Είναι διαίτης γιατί δεν έχει καθόλου ζάχαρη και έχει και πολύ λίγο αλάτι. Επίσης είναι ότι πρέπει και για τα παιδάκια να το έχουν μαζί τους στο σχολείο. 

Για να μην τα πολυλογώ ξεκινάμε την συνταγή!
Υλικά:
  • 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml λευκό ή κόκκινο κρασί (με το κόκκινο θα πάρουν και πιο σκούρο χρώμα)
  • 3 καρότα τριμμένα στην χοντρή μεριά του τρίφτη.
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι.
  • προαιρετικά μπορείτε να βάλετε και 1 κ.γ. πελτέ (δεν το έχω δοκιμάσει προσωπικά)
Ξεκινάμε:
1.  Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στην πάνω κάτω σκάλα.
2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπώλ.
3. Ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι το αλάτι και την πάπρικα Ανακατεύουμε.
4. Προσθέτουμε και το τριμμένο καρότου. Ανακατεύουμε.
5. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
6. Ρίχνουμε το κρασί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, εως ότου σχηματιστεί μία σκληρή ζύμη. 

Στο σημείο αυτό  εγώ προσωπικά είχα θέμα με  την ζύμη (ήταν θρυμματισμένη) πρόσθεσα και άλλο λίγο κρασί, ώσπου έγινε η ζύμη μου. Επίσης αν η ζύμη σας κολλάει στα χέρια σας προσθέστε λίγο αλεύρι.

7. Κόβουμε την ζύμη σε μπαλάκια όσο το μέγεθος ενός καρυδιού και πλάθουμε όπως τα κουλούρια.
8. Τα τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30' λεπτά (ανάλογα με το φούρνο σας). αν βάλουμε αέρα τότε ο χρόνος θα είναι λίγο λιγότερος. 
9. Μόλις είναι έτοιμα, τα απλώνουμε πανω σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν. 
10. Τα αποθηκεύουμε σε τάπερ για να τα διατηρήσουμε περισσότερο χρόνο και να είναι και τραγανά.

Καλή σας επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου