Δεν είναι απαραίτητο να μαγειρεύεις φανταχτερά ή πολύπλοκα αριστουργήματα.

Απλώς καλό φαγητό, από φρέσκα υλικά.

Julia Child, 1912-2004, Αμερικανίδα σύμβουλος μαγειρικής

Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Μοσχαράκι με λευκή σάλτσα στην χύτρα

  Η Κυριακή είναι ημέρα οικογενειακής μάζωξης και ευκαιρία για γευστικές δημιουργίες! Ανοίξαμε λοιπόν το ψυγείο μας, είδαμε τι είχαμε και αποφασίσαμε να μαγειρέψουμε μοσχαράκι στην χύτρα με λευκή σάλτσα! Να πω σε αυτό το σημείο ότι η χύτρα μπήκε πρόσφατα στην κουζίνα μας για εξοικονόμηση χρόνο ψησίματος! 

Τα υλικά λοιπόν που διαθέσαμε είναι:
  • 1 κιλό μοσχάρι ελιά σε κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες οι κάθε μία στα δύο
  • 2 δαφνόφυλλα
  • αλάτι
  • πιπέρι 
  • μισό κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • λίγη ρίγανη
  • ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα.
Ξεκινάμε:


1. Κόβουμε το μοσχάρι σε κύβου για να βράσει πιο γρήγορα. το πλένουμε, το σκουπίζουμε με  απορροφητικό χαρτί και το ρίχνουμε στην χύτρα για να το τσιγαρίσουμε σε δυνατή φωτιά.

2. Μόλις τσιγαριστεί καλά απ' όλες τις μεριές το βγάζουμε και το βάζουμε σε μία πιατέλα. καθαρίσουμε τυχόν αφρό που έχει μείνει μέσα στην χύτρα από το τσιγάρισμα.

3. Αν δεν έχει μείνει ελαιόλαδο από το τσιγάρισμα προσθέτουμε λίγο ακόμα. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε μέχρι να γυαλίσει.

4. Έπειτα ρίχνουμε και το σκόρδο. Το τσιγαρίζουμε και αυτό μέχρι να αρχίσει να χρυσίζει και ρίχνουμε μέσα το κρέας. Τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί για κανένα λεπτό.

5. Ρίχνουμε την δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

6. Ρίχνουμε ζεστό νερό (ποτέ κρύο σε φαγητό που βράζει) μέχρι να σκεπαστεί το κρέας.

7. Κλείνουμε την χύτρα και ψήνουμε για 30 λεπτά.


Το φαγάκι συνοδεύετε είτε με ζυμαρικό, μακαρόνια, ρύζί είτε με πατάτες τηγανιτές. Μπορείτε ακόμα να βάλετε και πατάτες κομμένες σε κομάτια μέσα στην χύτρα 5 λεπτά πριν γίνει το κρέας και να τις βράσετε και αυτές!Εμείς τα συνοδέψαμε με μακαρόνι κοχυλάκι που ρέσει και στον μικρό μας!

Καλή σας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου