Βαιλόπιτα από την εκπομπή του MEGA ¨
Γλυκές αλχημίες¨. Είναι αφράτη με φανταστικό άρωμα, και εύκολή.
Θα
χρειαστείται
- 260 γρ. πορτοκάλι πούλμπα (βλέπε εκτέλεση)
- 250.γρ. ελαιόλαδο
- 400 γρ. ζάχαρη
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 5 αυγά
- 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
- 5 σταγόνες μαστιχέλαιο
- 1 κ.γ. μαχλέπι
Εκτέλεση...
- Παίρνουμε 2-3 πορτοκάλια τα πλένουμε και τα βράζουμε για μία ώρα.
- Τα κόβουμε σε κομμάτια (μαζί με τη φλούδα) αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα πολτοποιούμε πολύ καλά.
- Ανακατεύουμε μαζί με το ελαιόλαδο.
- Κτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν.
- Ανακατεύουμε με το προηγούμενο μίγμα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ, το μαχλέπι και το μαστιχέλαιο.
- Τοποθετούμε το μίγμα σ’ ένα τσέρκι υψηλό διαμέτρου 26 εκ.
- Δε ξεχνάμε να βάλουμε το φλουρί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για μία ώρα. Αν χρειαστεί ψήνουμε λίγο ακόμα.
- Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου