Δεν είναι απαραίτητο να μαγειρεύεις φανταχτερά ή πολύπλοκα αριστουργήματα.

Απλώς καλό φαγητό, από φρέσκα υλικά.

Julia Child, 1912-2004, Αμερικανίδα σύμβουλος μαγειρικής

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Βασιλόπιτα Παρλιάρου με πορτοκάλι

Βαιλόπιτα από την εκπομπή του MEGA ¨Γλυκές αλχημίες¨. Είναι  αφράτη με φανταστικό άρωμα, και εύκολή.

Θα χρειαστείται
  •  260 γρ. πορτοκάλι πούλμπα (βλέπε εκτέλεση)
  • 250.γρ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 αυγά
  • 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 5 σταγόνες μαστιχέλαιο
  • 1 κ.γ. μαχλέπι
Εκτέλεση...
  1. Παίρνουμε 2-3 πορτοκάλια τα πλένουμε και τα βράζουμε για μία ώρα.
  2. Τα κόβουμε σε κομμάτια (μαζί με τη φλούδα) αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα πολτοποιούμε πολύ καλά.
  3. Ανακατεύουμε μαζί με το ελαιόλαδο.
  4. Κτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν.
  5.  Ανακατεύουμε με το προηγούμενο μίγμα.
  6.  Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ, το μαχλέπι και το μαστιχέλαιο.
  7.  Τοποθετούμε το μίγμα σ’ ένα τσέρκι υψηλό διαμέτρου 26 εκ.
  8. Δε ξεχνάμε να βάλουμε το φλουρί.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για μία ώρα. Αν χρειαστεί ψήνουμε λίγο ακόμα.
  10. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου