Δεν είναι απαραίτητο να μαγειρεύεις φανταχτερά ή πολύπλοκα αριστουργήματα.

Απλώς καλό φαγητό, από φρέσκα υλικά.

Julia Child, 1912-2004, Αμερικανίδα σύμβουλος μαγειρικής

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Τυρόψωμο με φέτα και δυόσμο

Ένα πολύ γρήγορο και εύκολο  τυρόψωμο με φέτα και δυόσμο.

Τα υλικά μας λοιπόν είναι
  •  4 φλ αλεύρι (άν έχετε μισό μαλακό και μισό σκληρό αλλιώς αλεύρι για όλες τις χρήσης)
  • 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
  •  4 κ.σ ηλιέλαιο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένα (όσα θέλετε, 8 αρκούν)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 200γρ φέτα
  • 100 γρ γραβιέρα (προαιρετικά)
Ξεκιναμε...

1. Σε ένα μπώλ ρίχνετε το αλεύρι κάνοντας μία λακκούβα στην μέση.

2. Σε ένα ποτήρι ρίχνεται χλιαρό νερό ε ένα φλιτζάνι και ανακατεύεται την μαγιά μαζί με την ζάχαρη. Μόλις η μαγιά "ανέβει", κάνα 2 λεπτά περίπου την ρίχνεται μέσα στην λακκούβα, ρίχνεται και το αλάτι με το λάδι, και σιγά σιγά ανακατεύετε ο νερό με το αλεύρι.

3. Μόλις η ζύμη είναι μαλακιά και δεν κολλάει τα χέρια είναι έτοιμη μόλις . Θα χρειαστείτε περίπου 10 λεπτά ζύμωμα. Την αφήνεται να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για 30 - 45 λεπτά αναλόγως πόσο ζεστό.

4. Ανακατεύεται τα υπόλοιπα υλικά (άν θέλετε αφήνεται και λίγο από τα τυριά για το πασπάλισμα)

5. Έπειτα λαδώνεται ένα στρογγυλό ταψάκι, απλώνεται το ζυμάρι και ρίχνεται το μείγμα με τα υλικά και διπλώνεται την ζύμη.

6 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην πάνω κάτω στους 200-220 βαθμούς σκάλα για 35 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου