Δεν είναι απαραίτητο να μαγειρεύεις φανταχτερά ή πολύπλοκα αριστουργήματα.

Απλώς καλό φαγητό, από φρέσκα υλικά.

Julia Child, 1912-2004, Αμερικανίδα σύμβουλος μαγειρικής

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Τυροπιτάκια στο φούρνο


Έχω μία μανία με ότι έχει σχέση με αλεύρι και φέτα!Αδυναμίες βλέπετε!Η συνταγή αυτή είναι πιο εύκολη σε σχέση με την συνταγή σε προηγούμενη ανάρτηση. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο γευστικό.

Υλικά
  • 230 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.σ.  baking powder
  • 100γρ μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 150γρ φέτα (όχι λευκό τυρί) ή οποιοδήποτε άλλο τυρί έχετε. 
  • 100ml φρέσκο γάλα
  • μισό κουταλάκι αλάτι
Για το άλειμμα
Γάλα ή λίγο ελαιόλαδο με νερό ή ένα αυγό.

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς στην πάνω κάτω σκάλα.
1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το baking και το αλάτι.
2. Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να το "κομματιάζουμε" τελείως.
3. Ρίχνουμε το γάλα και την φέτα. 
4. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να κάνουμε μία λεία ζύμη ,
5. Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα.
6. Ανοίγουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια με την βοήθεια ενός πλάστη.
7. Με ένα ποτήρι από την ανάποδη κόβουμε σε ομοιόμορφα κυκλικά κομμάτια τα τυροπιτάκια.
8. Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια, αλείφουμε από πάνω, και ψήνουμε για 15' με 20' λεπτά ή μέχρι να πάρουνε ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Καλή σας όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου