Δεν είναι απαραίτητο να μαγειρεύεις φανταχτερά ή πολύπλοκα αριστουργήματα.

Απλώς καλό φαγητό, από φρέσκα υλικά.

Julia Child, 1912-2004, Αμερικανίδα σύμβουλος μαγειρικής

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Στριφτή τυρόπιτα



Πίτα, πίτα και πάλι πίτα! Για πρωινό για μεσημεριανό, για απογευματινό για βραδυνό...!!! Τυρόπιτα για το σχολείο και για το γραφείο!
Υλικά που θα χρειαστούμε:
  • 1 συσκευασία φύλλο κρούστας για πίτες
  • 600γρ. φέτα
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
  • 3 αβγά
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • πιπέρι φρεσκοτριµµένο
Ξεκινάμε το μαγείρεμα:

Πρίν ξεκινήσετε φροντίστε να έχετε ξεπαγώσει καλά το φύλλο κρόυστας
 
1. Σε ένα µεγάλο µπωλ βάζετε τη φέτα και τη σπάζετε µε πιρούνι χωρίς να τη λιώσετε τελείως, έτσι ώστε να ξεχωρίζουν τα κοµµάτια της. 
2. Χτυπάτε τα αβγά µε το γάλα, και τα ρίχνετε στο µπολ µε τη φέτα. Προσθέτετε λίγο πιπέρι.
3. Προθερµαίνετε τον φούρνο σας στους 180°C στον αέρα. 
4. Λαδώνετε γενναιόδωρα µε πινέλο ένα ταψί διαµέτρου 35εκ.
5.  Στρώνετε στον πάγκο σας το πρώτο φύλλο κρούστας  και το λαδώνετε και αυτό.
6. Απλώνετε κατά µήκος λίγη από τη γέµιση και τυλίγετε το φύλλο σε ρολό, το στρίβετε ελαφρά και το τοποθετείτε στο ταψί, ακουµπώντας το στα πλαϊνά τοιχώµατά του. 
7. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία µε ένα δεύτερο ρολό που τοποθετείτε δίπλα στο πρώτο. ∆ίπλα σε αυτό βάζετε το επόµενο, το µεθεπόµενο και πάει λέγοντας, σχηµατίζοντας στο τέλος έναν σαλίγκαρο που θα καταλήγει στο κέντρο του ταψιού.
8. Περιχύνετε την τυρόπιτα µε λίγο λάδι επιπλέον. Την ψεκάζετε µε λίγο νερό και την ψήνετε στον φούρνο (στην πρώτη σχάρα από κάτω) σκεπασµένη αρχικά µε λαδόκολλα για να µην αρπάξει. 
9. Μετά από 45 λεπτά την ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιµο µέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά η πίτα.

Τη σερβίρετε ζεστή, χλιαρή ή και κρύα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου