Αγαπημένο λαχανικό και αγαπημένο φαγητό!
Τα υλικά για τις μελιτζάνες στον φούρνο είναι:
Τα υλικά για τις μελιτζάνες στον φούρνο είναι:
- 8 μελιτζάνες μεσαίου μεγέθους
- 2 κρεμμύδια σχετικά μεγάλα
- 3-4 φρέσκες ντομάτες
- 5-6 σκελίδες σκόρδο
- έτοιμος ζωμός κότας ή βοδινού (αναλόγως προτιμήσεως)
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
- μισό ματσάκι μαϊντανό
- Λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- προαιρετικά φέτα
Ξεκινάμε...
Εκτέλεση:
Το φαγητό γίνεται σε 2 στρώσεις.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στην "πάνω-κάτω σκάλα" στου 200 βαθμούς.
Πρώτα βάζουμε τις μελιτζάνες να τις "ξεπικρίσουμε" σε μία λεκάνη ή σε ένα μπωλ με νερό ρίχνοντας αλάτι και τις αφήνουμε για 15 με 20 λεπτά, και μετά τις ξεπλένουμε και τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.
Παίρνουμε έπειτα ένα ταψί, είτε στρόγγυλο είτε τετράγωνο, ότι διαθέτετε, και το λαδώνουμε.
Κόβουμε τις μελιτζάνες οριζόντια στην μέση, και τις απλώνουμε στο ταψί με το εσωτερικό της μέρος προς τα πάνω.
Από πάνω ρίχνουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, έτσι ώστε να "πάει" σε όλες τις μελιτζάνες, και μετά συνεχίζουμε με την ντομάτα και αυτή σε φέτες.. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι (όχι πολύ αλάτι αν βάλετε φέτα).
Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και τη δεύτερη στρώση.
Εφόσον τελειώσουμε και την δεύτερη στρώση, ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το σκόρδο κομμένο σε φέτες.
Ετοιμάζουμε σε ένα ποτήρι του κρασιού χλιαρό νερό και διαλύουμε τον ζωμό. Περιχύνουμε το φαγητό. Διαλύουμε το πελτέ σε ένα ποτήρι του κρασιού με νερό προσθέτοντας πιπέρι. Ρίχνουμε το διάλυμα στο ταψί.
Τέλος ρίχνουμε λάδι (αναλόγως πόσο λαδερό το θέλουμε) σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί και το βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 και 1/2 ώρα.
Κοιτάμε το φαγητό να δούμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό μετά την μία ώρα.
Μόλις κοντεύει να είναι έτοιμο το ξεσκεπάζουμε και το αφήνουμε να ροδίσει λίγο.
Προαιρετικά αν σας αρέσει ρίχνεται τυρί φέτα με το χέρι τριμμένο ή κίτρινο τριμμένο τυρί όταν το φαγητό έχει γίνει. Σβήνοντας τον φούρνο το αφήνεται μέσα μέχρι να λιώσει το τυρί, περίπου 5 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου