Σήμερα το μενού περιλαμβάνει χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο με πατάτες μέσα σε ζωμό από
πορτοκάλι και λεμόνι.
Τα υλικά για 4 άτομα είναι :
πορτοκάλι και λεμόνι.
Τα υλικά για 4 άτομα είναι :
- 4 χοιρινές μπριζόλες (υπολογίστε μια για κάθε άτομο. Αν είστε καλοφαγάδες βάλτε κάτι τις παραπάνω)
- 7 πατάτες μεσαίου μεγέθους (αναλόγως και πόσες χωράει το ταψί μας)
- 1 πορτοκάλι
- 1 λεμόνι
- ρίγανη
- αλάτι
- λάδι
- λίγη μουστάρδα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Πρώτα απ' όλα προθερμαίνουμε τον φούρνο στην "πάνω - κάτω" σκάλα" στους 180 βαθμού και βάζουμε και νερό να βράζει.
Πλένουμε τις μπριζόλες κάτω από την βρύση. τις πασπαλίζουμε με ρίγανη και λίγο αλάτι και τις βάζουμε στο ταψί.
Έπειτα καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε σχετικά μεγάλα κομμάτια, ώστε να μην λιώσουν στο ψήσιμο.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι τόσο στις πατάτες όσο και στις μπριζόλες. Στύβουμε το πορτοκάλι και το λεμόνι και περιχύνουμε το φαγητό. Εγώ κόβω και καμία λεπτή φλούδα από πορτοκάλι και το βάζω μέσα στο ταψί.
Βάζουμε λίγο χεράκι για να τα ανακατέψουμε όλα μαζί. Ρίχνουμε λαδάκι και μετά προσθέτουμε το ζεστό νερό, τόσο όσο να σκεπαστούν οι πατάτες.
Προαιρετικά αν θέλουμε βάζουμε και λίγη μουστάρδα Λέω προαιρετικά γιατί το πορτοκάλι και το λεμόνι δίνουν ήδη μία ιδιαίτερη γεύση.
Και καλή σας όρεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου