Δεν είναι απαραίτητο να μαγειρεύεις φανταχτερά ή πολύπλοκα αριστουργήματα.

Απλώς καλό φαγητό, από φρέσκα υλικά.

Julia Child, 1912-2004, Αμερικανίδα σύμβουλος μαγειρικής

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Λαχταριστά μπιφτέκια

Ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα των δικών μου.
Ένα λαχταριστό φαγητό το οποίο το απολαμβάνεις εξίσου όλο τον χρόνο.

Χρησιμοποιούμε φούρνο (στο γκριλ) και κατσαρόλα.



Λοιπόν για τον κιμά έχουμε:
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • ! μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 ντομάτα φρέσκια τριμμένη στον τρίφτη
  • 1 ή 2 αυγά
  • 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο χωρίς την κόρα ή τριμμένη φρυγανιά
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • δυόσμο (2-3 φυλλαράκια)
  • 1 κ.σ. ξύδι (για να γίνουν αφράτα)
  • Λίγο λάδι
Για την κόκκινη σάλτσα:

  • 1 φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 2-3 πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 2 κρεμμύδα ξερά ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι
Ξεκινάμε...
Πρώτα πλάθουμε τον κιμά σε ένα βαθύ μπωλ ή σε μία βαθιά λεκάνη, βάζοντας ένα ένα τα υλικά.
Το αφήνουμε στο ψυγείο 1/2 με 1 ώρα. 

Λίγο πριν τον βγάλουμε από το ψυγείο ανοίγουμε τον φούρνο στο γκριλ στους 200 βαθμούς (όχι γκριλ και αέρα που έχουν η καινούριες κουζίνες).

Πλάθουμε τα μπιφτέκια σε σχετικά μεγάλο μέγεθος. Σε ένα ταψί αφού τοποθετήσουμε αλουμινόχαρτο (για να μην τρίβουμε και το ταψί) βάζουμε τα μπιφτέκια. Μόλις αρχίζουν να γίνονται τα γυρίζουμε. Τα ψήνουμε γύρω στην 1 ώρα.

Στην κατσαρόλα...
Σε μία σχετικά μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μέχρι την μέση νερό.

Ρίχνουμε την ντομάτα τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια, αλάτι, πιπέρι και λάδι. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα μπιφτέκια μέσα και τα αφήνουμε να βράσουν έως ότου να μείνουν με την σάλτσα τους.

Μπορείτε να το συνόδεψε τε με ρύζι ή τηγανητές πατάτες.

Έτοιμο το μπώλ για το ανιψάκι μου και για το παιδάκι του...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου