Αν και είμαι φανατική οπαδός των γλυκών, δεν θα έλεγα ότι είναι και το φετιχ μου στην παρασκευή τους. Παρ' όλα αυτά αυτά τα λίγα και εύκολα γλυκά που δημιουργώ μου πετυχαίνουν πάντα. Ένα από τα γλυκά είναι και αυτό της πανακότας. Μετά από δοκιμή διαφόρων συνταγών κατέληξα στην εξής συνταγή.
Για τα υλικά λοιπόν θα χρειαστούμε:
Για τα υλικά λοιπόν θα χρειαστούμε:
- 7 φύλλα ζελατίνης
- 400 ml γάλα (πλήρες ή light)
- 600 ml κρέμα γάλακτος (πλήρες ή light)
- 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- σιρόπι της αρεσκείας σας.
Ξεκινάμε:
Πρώτα απ'όλλα βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να για να μαλακώσουν και να φουσκώσουν. Πάνω στο πακετάκι έχει ακριβώς τις οδηγίες τι πρέπει να κάνετε.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα, την κρέμα, την ζάχαρη και τις βανίλιες. Ανακατεύετε και σιγοβράστε.
Μόλις κάψει το μείγμα, αποσύρετε από την φωτιά.
Στύψτε τις ζελατίνες και ρίξτε τες μέσα στο μείγμα ανακατεύοντας για να διαλυθούν καλά. Αυτές άλλωστε δημιουργούν την τήξη του γλυκού και όχι τα λιπαρ.α, για αυτό σας αναφέρω στα υλικά ότι μπορείτε να βάλετε και light.
Μόλις κρυώσει λίγο η κρέμα μοιράστε την σε φορμάκια ή σε μία μεγάλη φόρμα και αφήστε την στο ψυγείο.
Για να την σερβίρετε τοποθετήστε από πάνω το σιρόπι αρεσκεί σας.
Τώρα αν μπορείτε να το αναποδογυρίσετε σε πιάτο τότε πριν το βάλετε στα φορμάκια ή στο ταψί αλείψτε πρώτα στο πάτο το γλυκό ή το σιρόπι και μετά ρίξτε μέσα την pannacotta.
Συμβουλή: για να μπορέσετε να βγάλετε το γλυκό από τα φορμάκια βουτήξτε τα για πολύ λίγο μέσα σε ζεστό νερό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου