Δεν είναι απαραίτητο να μαγειρεύεις φανταχτερά ή πολύπλοκα αριστουργήματα.

Απλώς καλό φαγητό, από φρέσκα υλικά.

Julia Child, 1912-2004, Αμερικανίδα σύμβουλος μαγειρικής

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Καροτόσουπα βελουτέ

 
Ένα νόστιμο και υγειινό πίατο...
Χρόνος Προετοιμασίας: 35 λεπτά
Τα υλικά για 4 άτομα είναι:
  • 500 γραμμ. καρότα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο 
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 πατάτες
  • 1/2 λίτρο ζωμός κρέατος
  • 1 πρέζα τζίντζερ
  • 1/4 κούπα λάδι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
 

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα σωτάρουμε με το ελαιόλαδο και το βούτυρο το πράσο και τα κρεμμυδάκια για 3’. Ψιλοκόβουμε τις πατάτες και τα καρότα και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Τα αφήνουμε για 3’ μέχρι να γυαλίσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε τον ζωμό. Αφήνουμε να βράσει για 25’. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τα πολτοποιούμε. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά, ρίχνουμε τα αρωματικά και αφήνουμε να βράσει για άλλα 5’. Σερβίρουμε με γιαούρτι.


 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου