Ένα απλά πεντανόστιμο και εύκολο
φαγητό.
Τι θα χρειαστούμε ( για 4 άτομα)
- 2 κιλά μπούτι χοιρινό
- Χυμό από 2 πορτοκάλια
- Χυμό από 2 λεμόνια
- 2 -3 σκελίδες σκόρδο
- 6 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο
- 15-20 αποξεραμένα δαμάσκηνα
- Αλάτι πιπέρι
- Λίγο νερό
- 5-6 πατάτες
- μουστάρδα
Ξεκινάμε…
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220
βαθμού στην πάνω κάτω σκάλα.
Έχουμε κόψει τις πατάτες σε
σχετικά μεγάλο μέγεθος (για να μην λιώσουν) και τις βάζουμε στην γάστρα
Στύβουμε το πορτοκάλια και τα λεμόνια,
τα ανακατεύουμε μαζί με την μουστάρδα και περιχύνουμε το
χοιρινό και τις πατάτες.
Ρίχνουμε και τα δαμάσκηνα , το
ελαιόλαδο , το αλάτι, το πιπέρι και και ανακατεύουμε έτσι ώστε να «πάει» παντού.
Ρίχνουμε και λίγο ζεστό νερό, περίπου
να έχει 2 δάχτυλα υγρά η γάστρα μαζί με τον χυμό και το βάζουμε στον φούρνο και
ψήνουμε για 2 ώρες περίπου.
Ανά μία ώρα γυρίζουμε το κρέας
για να πάρουν χρώμα όλες οι πλευρές του χοιρινού, και κοιτάμε να δούμε αν θα
χρειαστεί να προσθέσουμε νερό. (Στην γάστρα συνήθως δεν τραβάει το νερό γρήγορα)
Μετά τις 2 ώρες χαμηλώνουμε έτσι ώστε
να σιγοβράζει για κανένα 20λέπτο και σβήνουμε. Πάντα τσεκάρουμε αν έχει γίνει
το κρέας και οι πατάτες.
Καλή σας όρεξη...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου