Δεν είναι απαραίτητο να μαγειρεύεις φανταχτερά ή πολύπλοκα αριστουργήματα.

Απλώς καλό φαγητό, από φρέσκα υλικά.

Julia Child, 1912-2004, Αμερικανίδα σύμβουλος μαγειρικής

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Ζύμη για τορτίγιες

Ζύμη για τορτίγιες













Επειδή με λίγο αλεύρι και νερό μπορείς να κάνεις θαύματα, δοκίμασα και εγώ, να φτιάξω μία  ζύμη για τορτίγιες.

Έχουμε λοιπόν...
Υλικά:
  • 2 κούπες αλέύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 της κούπας χλιαρό γάλα ή νερό
  • 1 κ.γ αλάτι
Ξεκινάμε...
Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι και ρίχνουμε σιγά σιγά του νερό ή το γάλα.


Μόλις η ζύμη είναι μαλακή την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά.

Έπειτα κόβουμε το ζυμάρι σε ίσα μπαλάκια και με ένα πλάστη τα ανοίγουμε.
 
Τώρα για να πάρουν ένα στρογγυλό σχήμα, αναποδογυρίστε ένα πιάτο και κόψε τε ότι προεξεχει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου