Ζύμη για τορτίγιες
Επειδή με λίγο αλεύρι και νερό μπορείς να κάνεις θαύματα, δοκίμασα και εγώ, να φτιάξω μία ζύμη για τορτίγιες.
Έχουμε λοιπόν...
Υλικά:
Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι και ρίχνουμε σιγά σιγά του νερό ή το γάλα.

Μόλις η ζύμη είναι μαλακή την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά.
Έπειτα κόβουμε το ζυμάρι σε ίσα μπαλάκια και με ένα πλάστη τα ανοίγουμε.
Τώρα για να πάρουν ένα στρογγυλό σχήμα, αναποδογυρίστε ένα πιάτο και κόψε τε ότι προεξεχει.

Έχουμε λοιπόν...
Υλικά:
- 2 κούπες αλέύρι για όλες τις χρήσεις
- 3/4 της κούπας χλιαρό γάλα ή νερό
- 1 κ.γ αλάτι
Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι και ρίχνουμε σιγά σιγά του νερό ή το γάλα.

Μόλις η ζύμη είναι μαλακή την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά.
Έπειτα κόβουμε το ζυμάρι σε ίσα μπαλάκια και με ένα πλάστη τα ανοίγουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου