Δεν είναι απαραίτητο να μαγειρεύεις φανταχτερά ή πολύπλοκα αριστουργήματα.

Απλώς καλό φαγητό, από φρέσκα υλικά.

Julia Child, 1912-2004, Αμερικανίδα σύμβουλος μαγειρικής

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Τυροπιτάκια (στον φούρνο)

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για πεντανόστημα τυροπιτάκια στον φούρνο.

Θα χρειαστούμε :

Υλικά για την ζύμη (25 κομμάτια περίπου):
  • 300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 1 γιαούρτι (των 200γρ)
  • μία κουταλιά κοφτή αλάτι






Υλικά για την γέμιση :
  • 150 γρ φέτα
  • 50 γρ γραβιέρα τριμμένη ή όποιο άλλο τυρί έχετε
  • 50ml γάλα φρέσκο (ή εβαπορέ εφόσον το αραιώσετε λίγο με νερό)
  • 1 αυγό 
  • λίγο πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο
Θα χρειαστούμε επίσης και ένα επιπλέον αυγό για το άλειμμα.
Ξεκινάμε...:
1. Σε ένα μπωλ ανακατέψτε όλα τα υλικά για την ζύμη και ζυμώστε μέχρι να γίνει μία μαλακή και λεία ζύμη.

2 Απλώνετε την ζύμη σε λεπτό φύλλο και με ένα πιατελάκι μικρό ή ένα ποτήρι (από την ανάποδη) κόβετε σε  κύκλους την ζύμη.

3. Ετοιμάζετε την γέμιση σε ένα άλλο μπώλ βάζοντας όλα τα υλικά μαζί και με ένα μικρό κουταλάκι βάζετε από την ζύμη στο κέντρο του κύκλου.

4. Έπειτα με τα δάχτυλά σας βάζετε λίγο νερό στην μία μεριά του κύκλου (αυτό για να κολλήσουν οι άκρες μεταξύ τους)και έπειτα διπλώνετε την ζύμη.

5. Με ένα πιρουνάκι πατάτε γύρω γύρω την άκρη της ζύμης για να "κλείσει" καλύτερα το τυροπιτάκι.

6. Σε ένα ταψί απλώνουμε λαδόκολλα  και τοποθετούμε τα τυροπιτάκια. Χτυπάμε το αυγό και αλείφουμε τα τυροπιτάκια.

7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην πάνω κάτω σκάλα στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου