Δεν είναι απαραίτητο να μαγειρεύεις φανταχτερά ή πολύπλοκα αριστουργήματα.

Απλώς καλό φαγητό, από φρέσκα υλικά.

Julia Child, 1912-2004, Αμερικανίδα σύμβουλος μαγειρικής

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Μπουτάκια κοτόπουλο με χυλοπίτες

Ένα γρήγορο και εύκολο φαγητό.


Υλικά για 4 άτομα
  • 4-5 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 1 σκελίδα σκόρδο (ή 2 αν σας αρέσει το σκόρδο)
  • 400γρ ντοματάκι ψιλλοκόμενο σε κονσέρβα (ή αν θέλετε 4 ντομάτες φρέσκιες και 1 κ.σ. πελτέ)
  • 1 πιπεριά πράσινη και μία κόκκινη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι κι πιπέρι
  • 500γρ χυλοπίτες τις αρεσκείας σας ή οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό

Αρχίζουμε...

1.  Σε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι με καπάκι, ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να αλλάξει χρώμα και να ροδίσει. Βγάζουμε τα μπουτακιά από την κατσαρόλα.
2 Ρίχνουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 1 - 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο. Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε για περίπου 1/2 λεπτό, προσέχοντας να μην καεί το σκόρδο( και σβήνουμε με το κρασί ).
3.  Προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και ρίχνουμε και την δάφνη. 
4. Ρίχνουμε 250 ml (1 ποτήρι) ζεστό νερό,βάζουμε πάλι τα μπουτάκια στην κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να μελώσει η σάλτσα.
15 λεπτά πρίν είναι έτοιμο το φαγάκι μας ρίχνουμε χοντροκομμένες  τις πιπεριές.

5. Εν τω μεταξύ, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τις χυλοπίτες 2 - 3 λεπτά λιγότερο από το χρόνο βρασμού που αναγράφεται στη συσκευασία και τις στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι. 
6. Αδειάζουμε τις χυλοπίτες στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο και τη σάλτσα, δυναμώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε απαλά, και μαγειρεύουμε για περίπου 1 - 2 λεπτά, να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και να μελώσει το φαγητό.

Το σερβίρουμε ζεστό, πασπαλισμένο με τριμμένη γραβιέρα της αρεσκείας μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου