Δεν είναι απαραίτητο να μαγειρεύεις φανταχτερά ή πολύπλοκα αριστουργήματα.

Απλώς καλό φαγητό, από φρέσκα υλικά.

Julia Child, 1912-2004, Αμερικανίδα σύμβουλος μαγειρικής

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Ζύμη για πίτσα

Γρήγορη και εύκολη συνταγή..η επιτυχία είναι δεδομένη...στο μήνα σίγουρα θα την φτιάξετε αρκετές φορές...

Υλικά ..(για ένα ταψί κουζίνας φούρνου)

  • 300γρ αλέυρι σκληρό
  • 170 γρ χλιαρό νερό
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι (όσο αλμυρή την θέλουμε)

Ξεκινάμε...
1. Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι.
2. Ανοίγουμε μία λακουβίτσα στην μέση του αλευριού, ρίχνουμε την μαγιά και την καλύπτουμε με το αλεύρι.
3. Προσθέτουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο και τέλος ρίχνουμε το χλιαρό νερό  σιγά σιγά.
4. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να ενωθούν.
5. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί  και να φουσκώσει για 30 λεπτά περίπου σκεπασμένη με μία μεμβράνη σε θερμοκρασία δωματίου.
6. Αφού φουσκώσει την ξεφουσκώνουμε με τα χέρια μας και την αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά να ξεκουραστεί. Αυτό το κάνουμε για να μην σπάσει η ζύμη. Αν και δύσκολα σπάει με αυτή την συνταγή.
7. Στρώνουμε μία λαδόκολλα στο ταψί που θα την απλώσουμε.
8. Ανοίγουμε την ζύμη με δάχτυλα μας έτσι ώστε να καλυφτεί η μέγιστη δυνατή επιφάνεια.
9. Συνεχίζουμε στρώνοντας τα υλικά της αρεσκείας μας.
10. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην κάτω σχάρα στους 200 βαθμούς.

Η ζύμη συντηρείται έως 2 μέρες στο ψυγείο κι 2 βδομάδες στην κατάψυξη.

Συμβουλή...
Αν θέλετε πιο χοντρή ζύμη ή πιο πολλή προσθέστε αλεύρι παραπάνω και λίγο νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου