Δεν είναι απαραίτητο να μαγειρεύεις φανταχτερά ή πολύπλοκα αριστουργήματα.

Απλώς καλό φαγητό, από φρέσκα υλικά.

Julia Child, 1912-2004, Αμερικανίδα σύμβουλος μαγειρικής

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Mοσχάρι στην γάστρα με κολοκύθια και πατάτες


Ένα επίσης γευστικό καλοκαιρινό και εύκολο φαγητό

Υλικά..:
1 κιλό μοσχάρι ελιά  κομμένο σε μικρά κομμάτια
10 κολοκύθια
5-6 πατάτες
1  κονσερβα ψιλοκομένο ντοματάκι ή 3 φρέσκιες τριμμένες ντομάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λάδι (αναλόγως προτιμήσεως ) περίπου 1/4φλ. τσαγ.
αλάτι, πιπέρι

...Ξεκινάμε...
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στην πάνω κάτω σκάλα
2. Βάζουμε τις πατάτες κομμένες σε μεγάλα σχετικά κομμάτια στην γάστρα σε στρώση
3. Βάζουμε το κρέας
4. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι
5. Έπειτα βάζουμε τα κολοκυθάκια (αν είναι μεγάλα τα κόβουμε στην μέση)
6. Ρίχνουμε την ντομάτα και το λάδι
7. Αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου
Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό κατά την διάρκεια του ψησίματος. Συνήθως τα υγρά που έχουν τα κολοκυθάκια είναι αρκετά για να ψηθεί το φαγητό.

Καλή μας όρεξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου