Δεν είναι απαραίτητο να μαγειρεύεις φανταχτερά ή πολύπλοκα αριστουργήματα.

Απλώς καλό φαγητό, από φρέσκα υλικά.

Julia Child, 1912-2004, Αμερικανίδα σύμβουλος μαγειρικής

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Κριθαρότο με γαρίδες

Γενικά είχα ενδοιασμούς με ο ριζότο , αλλά είπα να δοκιμάσω κάτι παρεμφερές και σας παρουσιάζω το κριθαρότο με γαρίδες. Σίγουρα θα θελήσετε να το ξαναφτιάξτε.












Θα χρειαστείτε :
  • 500 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 20 γαρίδες (χρησιμοποίησα κατεψυγμένες - με φρέσκες το φαγητό θα πάρει άλλη διάσταση)
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο
  • 200ml λευκό κρασί 
  • 1200ml ζωμό λαχανικών (χρησιμοποίησα έτοιμο ζωμό)
  • 2 ντομάτες κομμένες σε μικρά καρέ
  • αν έχετε 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι (προσέξτε μην το παρακάνετε - καλύτερα να προσθέσει ο καθένας στο πιάτο του όσο παραπάνω θέλει )
...Ξεκινάμε...
1. Καθαρίζουμε καλά τις γαρίδες. Δεν βγάζουμε κεφάλια γιατί δίνουν όλη την γεύση.
2. Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά ένα μεγάλο αντικολλητικά τηγάνι να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το λάδι.
3. Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 1-2 λεπτά.
4. Προσθέτουμε το κριθαράκια και το σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
5. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ χαμηλώνουμε την φωτιά και με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε ρίχνοντας σιγά σιγά το ζωμό λαχανικών μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι.
6. Μόλις είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτουμε, τις γαρίδες , την ντομάτα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε για 5-6 λεπτά.
7. Μόλις είναι και οι γαρίδες έτοιμες αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε σε ατομικά βαθιά πιάτα...

...και καλή σας όρεξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου