Δεν είναι απαραίτητο να μαγειρεύεις φανταχτερά ή πολύπλοκα αριστουργήματα.

Απλώς καλό φαγητό, από φρέσκα υλικά.

Julia Child, 1912-2004, Αμερικανίδα σύμβουλος μαγειρικής

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Υγιεινός γαύρος στο τηγάνι

Θα αναρωτιέστε τηγάνι και υγιεινός γίνεται; Κι όμως δεν τηγανίζεται...για να μην έχουμε απορίες ξεκινάμε...









Υλικά:

  • 1 κιλό γαύρο καθαρισμένο (δεν βγάζουμε το κόκαλο, το οποίο είναι και πηγή ασβεστίου)
  • μισό ποτήρι νερό 
  • μισό ποτήρι κρασί
  • τον χυμό από μισό λεμόνι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τον γαύρο
2. Μόλις αρχίζει να πάρει βράση ρίχνουμε και τον γαύρο
3. Αν δεν είναι σκεπασμένος ο γαύρος με νερό, ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα.
4. βράζουμε για 15 λεπτά περίπου. 
5. Βγάζουμε τον γαύρο από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα κι σερβίρουμε προσθέτοντας το ζουμάκι από το τηγάνι , λίγο ωμό λαδάκι και πιπέρι αναλόγως την επιθυμία μας

Τελικά είναι ή δεν είναι υγιεινός? καλή μας όρεξη...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου