Δεν είναι απαραίτητο να μαγειρεύεις φανταχτερά ή πολύπλοκα αριστουργήματα.

Απλώς καλό φαγητό, από φρέσκα υλικά.

Julia Child, 1912-2004, Αμερικανίδα σύμβουλος μαγειρικής

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Κόκορας κρασάτος



Το φαγητό..!!Τα λόγια είναι περιττά..!Απλά δοκιμάστε το....

Υλικά
  • 1 κόκορα
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
  • 2 κ.σ. πελτέ
  • 1 κύβο κότας
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2-3 κόκκοι μπαχαριού
  • 4 γαρύφαλλα
  • 1/2 κ.γ ζάχαρη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση...
 Για το συγκεκριμένο φαγητό θα χρησιμοποιήσουμε πρώτα τηγάνι και μετά την κατσαρόλα.
1. Κόβουμε σε μερίδες τον κόκορα ή ζητάμε από τον χασάπη να το κάνει.
2. Πλένουμε καλά το κρέας κάτω από την βρύση και το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.
3. Αλατοπιπερώνουμε τον κόκορα και τον τηγανίζουμε με ελαιόλαδο στο τηγάνι ώστε να πάρουν χρώμα οι μερίδες από όλες τις μεριές.
4. Ρίχνουμε τα τηγανισμένα κομμάτια μέσα την κατσαρόλα (την οποία την έχουμε ήδη βάλει πάνω σε ανοιχτό μάτι) μαζί με  το χρησιμοποιημένο λάδι.
5. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε.
6. Προσθέτουμε και  το σκόρδο. Σοτάρουμε ελαφρώς για να μην πικρίσει.
7. Σβήνουμε με κρασί και περιμένουμε λίγα λεπτάκια μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
8. Ρίχνουμε τον πελτέ. Ανακατεύουμε.
9. Ρίχνουμε τον κύβο. Ανακατεύουμε.
10. Έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (κανέλα, γαρύφαλλο, μπαχάρι, ζάχαρη).
11. Προσθέτουμε και χλιαρό νερό τόσο ώστε να σκεπάσει το κρέας.
12. Σιγοβράζουμε για 1, 5 -2 ώρες περίπου μέχρι να μείνει με την σάλτσα του.

Συνοδεύετε, με πατάτες τηγανιτές, πουρέ, πιλάφι ή και χοντρό μακαρόνι Ν 5 (μπλουμ ) βρασμένα μέσα στην σάλτσα (για αυτή την συνταγή απλά βγάζετε το κρέας προσθέτετε ζεστό νερό μέσα στην κατσαρόλα και βράζετε τα μακαρόνια μέσα στην σάλτσα. δεν σουρώνετε. - έτσι το μαγείρευαν οι "παλιές")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου