Δεν είναι απαραίτητο να μαγειρεύεις φανταχτερά ή πολύπλοκα αριστουργήματα.

Απλώς καλό φαγητό, από φρέσκα υλικά.

Julia Child, 1912-2004, Αμερικανίδα σύμβουλος μαγειρικής

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Ψωμάκια γεμιστά με τυρί και μουστάρδα




 Καταπληκτική ιδέα και για μπουφέ!!


ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
1 κ.γ. ζάχαρη
20 γρ. φρέσκια μαγιά (χρησιμοποίησα ξερή μαγιά)
250 ml  χλιαρό νερό
500 γρ. αλεύρι για όλες της χρήσης
4 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
200 γρ. τυρί τριμμένο (ταιριάζει πολύ η mozzarella, έβαλα regato )
5 κ.γ μουστάρδα απαλή 

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΣΤΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ:
5 κ.σ. . βούτυρο
1 σκελίδα σκόδρο κομμένη
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι - πιπέρι

πάπρικα (για το πασπάλισμα)

Ξεκινάμε....

Για τη ζύμη:
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και τη βάζουμε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, σιγά-σιγά το αλεύρι, το αλάτι, και ζυμώνουμε, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει.
Βάζουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ και τη σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα.
Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό περιβάλλον, για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει.

 
Για το πέστο μαϊντανού:
1. Λιώνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο, προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το σκόρδο και ανακατεύουμε.
2. Πλάθουμε τη ζύμη πασπαλίζουμε τον πάγκο με λίγο αλεύρι και τη χωρίζουμε σε κομμάτια, σε μέγεθος περίπου 40 γραμμαρίων.
3. Έπειτα ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης, βάζουμε μισό κουταλάκι μουστάρδα, λίγο τριμμένο τυρί και το κλείνουμε, φτιάχνοντας ξανά μπαλάκι.
4. Τοποθετούμε τα γεμιστά μπαλάκια ζύμης σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα τριμμένο τυρι και περιχύνουμε με το αρωματικό πέστο μαϊντανού. 

5.Πασπαλίζουμε με πάπρικα και τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 8-10 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα.

Καλή όρεξη....!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου