Δεν είναι απαραίτητο να μαγειρεύεις φανταχτερά ή πολύπλοκα αριστουργήματα.

Απλώς καλό φαγητό, από φρέσκα υλικά.

Julia Child, 1912-2004, Αμερικανίδα σύμβουλος μαγειρικής

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα





Ένας ωραίος καλοκαιρινός μεζές με μυρωδικά!
 
Υλικά που θα χρειαστούμε:

  •    1 κιλό μέτρια κολοκυθάκια 
  •  250 γρ. μαλακή φέτα,  θρυμματισμένη
  •  150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 ματσάκι φρέσκος δυόσμος (τα φύλλα), ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένος άνηθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια) 
  •  2 αυγά, κατά προτίμηση 
  •  Αλάτι (με προσοχή γιατί είναι ήδη αλμυρή η φέτα), πιπέρι 
  •  ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

….Ξεκινάμε….
1  1. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, τα βάζουμε σε σουρωτήρι, τα  αλατίζουμε, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 15 - 20  λεπτά, για να  στραγγίξουν.  
   2. Τα στύβουμε καλά με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε σε ένα  μεγάλο μπολ.
3 3.  Προσθέτουμε τη φέτα, τα αλεύρια, τα μυρωδικά, τα αυγά,  πιπέρι και λίγο αλάτι
4 4. Ανακατεύουμε  απαλά (για να μη βγάλουν κι άλλα υγρά τα κολοκυθάκια).
  5. Ζεσταίνουμε περίπου 3 εκ. ελαιόλαδο σε  ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
  6. Μόλις το λάδι κάψει, με την βοήθεια ενός κουταλιού τη σούπας  παίρνουμε από το μίγμα μία γεμάτη κουταλιά και τηγανίζουμε σε δόσεις, για 4 - 5 λεπτά περίπου η κάθε  δόση, γυρίζοντάς τους τακτικά, για να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  7.Βγάζουμε κάθε  δόση από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τη στραγγίζουμε σε  απορροφητικό χαρτί κουζίνας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου