Δεν είναι απαραίτητο να μαγειρεύεις φανταχτερά ή πολύπλοκα αριστουργήματα.

Απλώς καλό φαγητό, από φρέσκα υλικά.

Julia Child, 1912-2004, Αμερικανίδα σύμβουλος μαγειρικής

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Γιουβαρλάκια



Καταπληκτικό φαγάκι!
Υλικά που θα χρειαστούμε:
  • 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο στον τρίφτη
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο (πολλοί προτιμούν και λίγο χοιρινό  για να σφίξει)
  • 1 κούπα του καφέ ρύζι
  • 1 αυγό
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο (αναλόγως την προτίμηση σας)
  • αλάτι, πιπέρι

Για την σούπα:
  • Νερό
  • λάδι
  • 1 ξερό κρεμμύδι ολόκληρο
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 πατάτα κομμένη σε κύβους
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • κύβος λαχανικών ή βοδινού (προαιρετικά)
Ξεκινάμε το μαγείρεμα ...
Για τα γιουβαρλάκια:
1. Βάζουμε το ρύζι σε ένα μπωλ με νερό και το αφήνουμε περίπου 15 λεπτά για να μουλιάσει. Έπειτα στραγγίζω.
2 Σε ένα άλλο μπωλ βάζω όλα τα υλικά για τον κιμά και το ρύζι και ζυμώνω καλά.. 
3. Τα πλάθω και τα αφήνω στην άκρη.
Για την σούπα.
1. Βάζω όλα τα υλικά μέσα σε μία κατσαρόλα σε δυνατή και με αρκετό για να σκεπάζει και τα γιουβαρλάκια όταν τα προσθέσω.
2. Μόλις το νερό αρχίζει να βράζει καλά τότε προσθέτω και τα γιουβαρλάκια που έχω πλάσει. Χαμηλώνω την φωτιά.
3. Βράζω για περίπου 45'-60' λεπτά.

Στο σερβίρισμα στύβουμε λεμονάκι!

Tip
Ένα επιπλέον υλικό που πρόσθεσα να ξεφύγω από την κλασσική συνταγή είναι να βάλω στον κιμά μία πρέζα κύμινο (διότι μοσχάρι και κύμινο είναι απίστευτος συνδυασμός) και επίσης έβαλα και 3 κόκκους μπαχάρι μέσα στην σούπα.

Καλή σας όρεξη...!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου