Δεν είναι απαραίτητο να μαγειρεύεις φανταχτερά ή πολύπλοκα αριστουργήματα.

Απλώς καλό φαγητό, από φρέσκα υλικά.

Julia Child, 1912-2004, Αμερικανίδα σύμβουλος μαγειρικής

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Εύκολο κατσικάκι στην λαδόκολα

Την Κυριακή λοιπόν είναι η καλύτερη ίσως μέρα να μαζευτεί τόσο η οικογένεια όσο και συγγενείς και φίλοι για το μεσημεριανό τραπέζι.

 Και τι άλλο θα ήταν τέλειο για το μεσημεριανό δείπνο πέρα από ένα κατσικάκι στην λαδόκολλα; Είναι σαν το κλέφτικο, με γεύση αρνί της σούβλας.

 Τα υλικά λοιπόν είναι για 4 άτομα περίπου :

  • 2 κομμάτια κατσίκι (2 μπροστινά ή 2 πίσω ή ένα και ένα όπως σας αρέσει) 
  • αλάτι
  • πιπέρι 
  • 2 λαδόκολλες διπλές
  • λίγο λάδι ή βούτυρο








Ξεκινάμε...
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στην "άνω κάτω" σκάλα στου 250 βαθμούς.

Σε ένα ταψί βάζουμε στον πάτο την μία λαδόκολλα διπλή. Την αλείφουμε εσωτερικά με βούτυρο ή λάδι..

Χαράζουμε τα κομμάτια του κρέατος σε μερίδες χωρίς να το κόψουμε μέχρι κάτω.

Τοποθετούμε το κρέας στο ταψί μέσα στην λαδόκολλα , το αλατίζουμε και το πιπερώνουμε. Διπλώνουμε την λαδόκολλα σκεπάζοντας το.

Βρέχουμε με λίγο νερό τα χέρια μας και βρέχουμε την λαδόκολλα.

Στο τέλος διπλώνουμε και την άλλη λαδόκολλα, βρέχουμε και αυτήν, και σκεπάζουμε το κρέας .

 Το ψήνουμε δυόμιση με τρεις ώρες.

Πιείτε και λίγο κρασάκι...κάνει καλό...οίνος εφρένει καρδίαν!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου