Δεν είναι απαραίτητο να μαγειρεύεις φανταχτερά ή πολύπλοκα αριστουργήματα.

Απλώς καλό φαγητό, από φρέσκα υλικά.

Julia Child, 1912-2004, Αμερικανίδα σύμβουλος μαγειρικής

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Χορτόπιτα στριφτή

Απλά καταπληκτική.......


 Υλικά (για 8 άτομα περίπου)
Για την ζύμη
  • 600γρ αλεύρι σκληρό
  • 4. κ.σ ελαιόλαδο
  • 2.κ. σ. ξύδι 
  • Λίγο αλάτι και λίγο χλιαρό νερό
Για την γέμιση
  • 1,5 κιλό χόρτα (άγρια, λάπατα, σπανάκι, σέσκουλα, μαρούλι ή και ότι άλλο επιθυμείτε)
  • 2 πράσσα
  • 8 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 ματσάκι άνηθο (ή για όσους δεν τους αρέσει δυόσμο και μαϊντανό)
  • 500 γρ φέτα
  • 2. κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • Αλάτι και πιπέρι
και ξεκινάμε...
1. Σε μία μπωλ βάζουμε μαζί το αλεύρι και το ελαιόλαδο, το αλάτι , το ξύδι. Προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μία μαλακή ζύμη. 
2. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί. Αν μπορείτε αφήστε την πάνω από ώρα. όσο περισσότερο μένει τόσο καλύτερα για την ζύμη.

3. Ψιλοκόβουμε τα χόρτα , τα μυρωδικά, τα πράσσα και τα κρεμμυδάκια.

4. Θρυμματίζουμε την φέτα και την ανακατεύουμε με τα χόρτα και το σιμιγδάλι.

5. Κόβουμε την ζύμη σε κομματάκια περίπου όσο ένα μανταρίνι.
6. Ανοίγουμε την ζύμη σε λεπτό μικρό φύλλο και απλώνουμε κατά μήκος λίγη από την γέμιση.

7. Τυλίγουμε σε ρολό και μετά σε "σαλίγκαρο".
8. Λαδώνουμε ένα ταψάκι και απλώνουμε τις πίτες.



9. Τις Λαδώνουμε ελαφρώς και τις "ραντίζουμε" και  με λίγο νερό (για να μην γίνει πολύ σκληρή).
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 40 περίπου λεπτά.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου