Τελευταία έχω βρει την χαρά μου να μαγειρεύω στην γάστρα. Γίνεται το φαγητό πιο νόστιμο και δεν χρειάζεται να είσαι συνέχεια πάνω από μία κατσαρόλα και να κοιτά μην κολλήσει. Είχα λοιπόν στον καταψύκτη μου χοιρινό κρέας. Και είπα να το κάνω στην γάστρα...ξεκινάμε λοιπόν.
Υλικά
- 1-1 1/2 κιλό χοιρινό για μαγείρεμα (γίνεται και με μπριζόλες αν έχετε)
- 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες
- 5-6 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- Χυμό από ένα πορτοκάλι
- Χυμό από 1,5 λεμόνι
- μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- ελαιόλαδο

Εκτέλεση...
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στην πάνω κάτω σκάλα.
2. Πλένουμε καλά το κρέας και το βάζουμε στην γάστρα, και ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και ρίγανη και το ανακατεύουμε με τα χέρια για να "πάει" παντού.
3. Ρίχνουμε τις πατάτες ανάμεσα στο κρέας και τις ανακατεύουμε και αυτές μαζί με το κρέας.
4. Ρίχνουμε και το σκόρδο
5. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού, την μουστάρδα και τα ανακατεύουμε μαζί έτσι ώστε να ενωθούν τα υλικά. Έπειτα περιχύνουμε με αυτό το κρέας και τις πατάτες.
6. Στο τέλος ρίχνουμε και λίγο ελαιόλαδο και λίγο νεράκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου