Δεν είναι απαραίτητο να μαγειρεύεις φανταχτερά ή πολύπλοκα αριστουργήματα.

Απλώς καλό φαγητό, από φρέσκα υλικά.

Julia Child, 1912-2004, Αμερικανίδα σύμβουλος μαγειρικής

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Ριζότο με πιπεριές και λουκάνικο

Ήτανε να μην ξεκινήσω με το κριθαρότο και το ριζότο. Άνοιξα λοιπόν το ψυγείο και είδα ότι είχε περισσέψει χωριάτικο λουκάνικο και πιπεριές. Και έτσι είπα να φτιάξω ένα ριζότο με το ρυζακι τύπου καρολίνα που είχα στο ράφι μου.
Για τα υλικά θα χρειαστούμε λοιπόν:
  • 1 πακέτο 500gr ρύζι τύπου καρολίνα ή ρύζι για ριζότο.
  • 1 πακέτο χωριάτικα λουκάνικα (όχι τύπου φρακφούρτης)
  • 1 ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά φλωρίνης ή μία κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένα
  • 2 πράσινες πιπεριές (ή μία πράσινη και μία πορτοκαλί. εγώ είχα μόνο πράσινες) ψιλοκομμένες
  • 1 ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη (ή ένα κουτί ντοματάκι ψιλλοκομένο κονκασε)
  • 1 ζωμό λαχανικών περίπου 1700ml. (Διαλύουμε σε ζεστό νερό κύβο λαχανικών)
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
Ξεκινάμε....

1. Σε ένα σχετικά μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε το λουκάνικο για 10 λεπτά περίπου,  εφ' όσον το έχουμε κόψει σε μικρές ροδέλες..
2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι να μαλακώσουν αρκετά και το κρεμμύδι και οι πιπεριές. Περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
3. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί  το αλκοόλ και ρίχνουμε την ντομάτα ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά.
4. Αλατοπιπερώνουμε
Στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει και τον ζωμό
5. Ρίχνουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε για 3 λεπτά ώστε να γυαλίζει.
6. Έπειτα προσθέτουμε τον ζωμό και ανακατεύουμε συχνά . Όταν "σωθούν" τα υγρά προσθέτουμε πάλι ζωμό. Αυτό θα γίνεται μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι. Περίπου 20-30 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμο αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο. Προτιμήστε να το δοκιμάσετε ζεστό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου