Δεν είναι απαραίτητο να μαγειρεύεις φανταχτερά ή πολύπλοκα αριστουργήματα.

Απλώς καλό φαγητό, από φρέσκα υλικά.

Julia Child, 1912-2004, Αμερικανίδα σύμβουλος μαγειρικής

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Σάλτσα φέτας για μακαρόνια


Τι τρώμε σήμερα...ήταν η απορία της σημερινής μέρας. Είχαμε καιρό να φτιάξουμε μακαρόνια και είπαμε εντάξει..αλλά με τη σάλτσα;Δεν θέλαμε κάτι με ντομάτα κλπ. Είπαμε να κάνουμε λευκή σάλτσα αλλά όχι με κρέμα γάλακτος. Άνοιξα λοιπόν το ψυγείο και είδα ότι είχα γάλα, φέτα και βούτυρο. Πειραματιστήκαμε λοιπόν και ιδού το αποτέλεσμα. Είναι μια πολύ καλή σάλτσα για μακαρόνια και όχι μόνο .



Υλικά...(Τα υλικά είναι περίπου γα 300γρ μακαρόνια)

  • 250 γάλα φρέσκο
  • 150 τυρί φέτα θρυμματισμένη
  • 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ βούτυρο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κ.γ πάπρικα  (προαιρετικά)
  • αλάτι (αν χρησιμοποιήσετε λευκό τυρί θα χρειαστείτε να προσθέσετε αρκετό  αλάτι)
  • πιπέρι
Ξεκινάμε
 1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε χαμηλή φωτιά.
2. Έπειτα ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε ελαφριά .
3. Ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει.
4. Μόλις έχουν αναμιχθεί τα υλικά καλά ρίχνουμε και την φέτα. Δεν σταματάμε να ανακατεύουμε.
5. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, την πάπρικα (μπορείτε να προσθέσετε όση θέλετε αναλόγως τις προτιμήσεις σας), το αλάτι και το πιπέρι. 
6. Μόλις "δέσουν" τα υλικά η σάλτσα μας είναι έτοιμη.
Σερβίρεται αμέσως γιατί πήζει η σάλτσα.

Συμβουλή από γνώστη του είδους: Μπορείτε να βάλετε τα βρασμένα μακαρόνια σε βουτυρωμένο πυρέξ, να ρίξετε από πάνω την σάλτσα και να τα ψήσετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα από πάνω



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου