Δεν είναι απαραίτητο να μαγειρεύεις φανταχτερά ή πολύπλοκα αριστουργήματα.

Απλώς καλό φαγητό, από φρέσκα υλικά.

Julia Child, 1912-2004, Αμερικανίδα σύμβουλος μαγειρικής

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Μελιτζανόρυζο



Ύστερα από το καροτόρυζο, σειρά στην λίστα των "Των Συνταγών του Μνημονίου" έχει το μελιντζανόρυζο.

Τα υλικά μας λοιπόν είναι:
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 μελιτζάνες κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 1  πράσινη ψιλοκομμένη
  • μαϊντανό (μισό ματσάκι) ψιλοκομμένο
  • δυόσμο ψιλοκομμένο (περίπου 3 φυλλαράκια)
  • 4 ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες (ή 1 κουτί ντοματάκι κονκασε)
  • 2 φλ. του τσαγιού ρύζι τύπου καρολίνα
  • 1 λίτρο περίπου βραστό νερό 
  • αλάτι πιπέρι
  • ελαιόλαδο
Ξεκινάμε το μαγείρεμα,

1 Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι (τόσο όσο να καλυφτεί ο πάτος)
2. Ρίχνουμε  το κρεμμύδι και σοτάρουμε, για περίπου 3 λεπτά
3. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες μελιτζάνες και τις σοτάρουμε και αυτές λίγο.
4. Προσθέτουμε την πιπεριά, τις ντομάτες, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
5 Αφήνουμε να πάρει μία βράση
6. Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε και το νερό.

Μαγειρεύουμε μέχρι γίνει το ρύζι. Δοκιμάζοντας αν διαστήματα. Συνήθως χρειάζεται 15 με 20 λεπτά για να είναι έτοιμο. Σε περίπτωση που τελειώσει το νερό και δεν είναι το ρύζι έτοιμο προσθέτουμε και άλλο νεράκι. Πάντα βραστό για να μην σταματήσουμε την διαδικασία βρασίματος.

Καλή σας όρεξη!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου