Δεν είναι απαραίτητο να μαγειρεύεις φανταχτερά ή πολύπλοκα αριστουργήματα.

Απλώς καλό φαγητό, από φρέσκα υλικά.

Julia Child, 1912-2004, Αμερικανίδα σύμβουλος μαγειρικής

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Λουκάνικο με λαχανικά στο φούρνο


Ένα σχετικά ελαφρύ φαγητάκι. Με ότι έχει περισσέψει στο ψυγείο. Μοιάζει σαν το μπριάμ στην πιο light έκδοσή του και με συνοδεία λουκάνικου


Υλικά για 2 περίπου μερίδες
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μεγάλα σχετικά κομμάτια
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μεγάλα σχετικά κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 πατάτα (αν θέλετε σε ροδέλες)
  • 1 ντομάτα σε κομμένη σε ροδέλες
  • 1 καρότο σε μικρές ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • χυμό από μισό πορτοκάλι και από μισό λεμόνι (χρειάζεται και λίγο έξτρα στο σερβίρισμα)
  • Λουκάνικο (όσο θέλετε), κομμένο
  • 1 κ.γ πελτέ (αν το θέλετε πιο κοκκινιστό-εγώ δεν έβαλα)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • μουστάρδα (1 κ.σ)
  • και λίγο βούτυρο (άλειψα με αυτό το λουκάνικο)
  • τυρί φέτα για το σερβίρισμά
Ξεκινάμε...

1. Σε ένα πυρέξ σε στρώσεις βάζουμε την πατάτα, το κρεμμύδι τις πιπεριές, την ντομάτα, το καρότο.
2. Ρίχνουμε και το σκόρδο.
3. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, με μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και περιχύνουμε με το μείγμα τα υλικά μας στο πυρέξ. 
4. Αραιώνουμε τον πελτέ με νερό και το ρίχνουμε και αυτό στο πυρέξ.
5. Τέλος από πάνω βάζουμε το λουκάνικο ρίχνοντας και λίγη επιπλέον μουστάρδα και λίγο βουτυράκι. Αλατοπιπερώνουμε.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα περίπου στους 180-200 βαθμούς στον αέρα,  γυρίζοντας ανά διαστήματα το λουκάνικο.
 7. Σερβίρουμε με φέτα σε τρίμματα προσθέτοντας και λίγο λεμονάκι το λουκάνικο.



Δεν είναι απαραίτητο να έχετε  όλα τα λαχανικά. Με ότι έχετε στο ψυγείο σας πειραματιστείτε.
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου