Δεν είναι απαραίτητο να μαγειρεύεις φανταχτερά ή πολύπλοκα αριστουργήματα.

Απλώς καλό φαγητό, από φρέσκα υλικά.

Julia Child, 1912-2004, Αμερικανίδα σύμβουλος μαγειρικής

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Μακαρόνια (προηγούμενης μέρας) φούρνου

Μιας και περίσσεψαν μακαρόνια από την προηγούμενη μέρα, και εννοείτε πως δεν πετάμε τίποτα, είπα να φτιάξω κάτι πέρα από σαλάτα. Έτσι τα έβαλα στο φούρνο, και με ότι είχα στο ψυγείο έγινε ένα υπέροχο φαγάκι.






 Υλικά
  • Μακαρόνια βρασμένα (από την προηγούμενη)
  • 1 ντομάτα φρέσκια κομμένη σε ροδέλες
  • τυρί φέτες του τόστ (ή οτιδήποτε άλλο τυράκι έχετε ακόμα και φέτα) 
  • Ζαμπόν (αν έχετε)
  • Ρίγανη
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση

Σε ένα πυρέξ βάζουμε το ελαιόλαδο (τόσο ώστε να μην κολλήσουν τα μακαρόνια ),τα βρασμένα μακαρόνια  μαζί με το ζαμπόν, ανακατεύουμε και απο πάνω απλώνουμε σε στρώση την ντομάτα.

Βάζουμε το τυρί, λίγο ριγάνη και  το βάζουμε  σε προθερμασμένο στο φούρνο στην πάνω κάτω σκάλα στους 180 βαθμούς μέχρι να λιώσει το τυράκι περίπου 15' με 20' και έτοιμο..!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου