Δεν είναι απαραίτητο να μαγειρεύεις φανταχτερά ή πολύπλοκα αριστουργήματα.

Απλώς καλό φαγητό, από φρέσκα υλικά.

Julia Child, 1912-2004, Αμερικανίδα σύμβουλος μαγειρικής

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Κοτόπουλο με φασολάκια στην κατσαρόλα


Είναι απίστευτος ο συνδυασμός που μπορεί να κάνει το κρέας με τα φασολάκια. Σε μία προηγούμενη ανάρτηση είχαμε φτιάξει χοιρινό με φασολάκια στην γάστρα. τώρα μαγειρέψαμε στην κατσαρόλα.







Υλικα
  • Κοτόπουλο όχι πάνω από κιλό (κομμένο σε μερίδες ). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μερίδες μόνο από μπούτια.
  • 1 κιλό φασολάκια κατεψυγμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο καρέ
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 πατάτα κομμένη σε χετικά μικρά κομμάτια
  • 1 κουτί (500gr) ντοματάκι  ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Ξεκινάμε

1. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με πλατύ πάτο τσιγαρίζουμε το κρέας αρκετά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
2 Ρίχνουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει
3. Αλατοπιπερώνουμε
4. Ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
5. Ρίχνουμε τα φασολάκια και τα ανακατεύουμε ελαφρώς.
6. Προσθέτουμε την ντομάτα, την πατάτα,, το καρότο και ανακατεύουμε.
7. Προσθέτουμε αν θέλουμε αλάτι και πιπεράκι.
8. Ρίχνουμε βραστό νερό (βραστό για να μην σταματήσει η βράση του φαγητού μας) ώστε να σκεπάσει το φαγητό.
9. Σκεπάζουμε και το αφήνουμε για μία ώρα το πολύ.
10. λίγο πρί το βγάλουμε προσθέτουμε και λίγο ελαιόλαδο.

Αν σας φαίνετε το ζουμάκι λευκό μπορείτε να προσθέσετε και μία κ.σ. πελτέ εφόσον έχετε ρίξει το νερό στην κατσαρόλα!

Καλή σας όρεξη. Εμείς πάντως μικροί μεγάλοι το τιμήσαμε δεόντως!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου