Δεν είναι απαραίτητο να μαγειρεύεις φανταχτερά ή πολύπλοκα αριστουργήματα.

Απλώς καλό φαγητό, από φρέσκα υλικά.

Julia Child, 1912-2004, Αμερικανίδα σύμβουλος μαγειρικής

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Κολοκυθο-καροτο κεφτέδες


Είναι λίγο σύνθετος ο τίτλος της συνταγής αλλά δεν μπορούσα να βρώ κάτι καλύτερο! Είναι κάτι σαν κολοκυθοκεφτέδες με προσθήκη και καρότου. Είναι μία έμπνευση της στιγμής και οι μερακλήδες της παρέας τα τίμησαν με το κρασάκι και το τσιπουράκι τους.Θα προσπαθήσω να δώσω τα υλικά αλλά είναι λίγο πολύ με το "μάτι" που λέμε! Έχουμε λοιπόν...





 Υλικά (20 κομμάτια)
  • 2 μέτρια καρότα τριμμένα στον τρίφτη από την χοντρή πλευρά.
  • 2 μέτρια κολοκύθια τριμμένα στον τρίφτη από την χοντρή πλευρά
  • 2 αυγά
  • 220γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • τρίμμενο κασέρι (η ότι άλλο τυρί έχετε ή και φέτα- όχι γκούντα-)
  • κομμένο δυόσμο φρέσκο ή αποξηραμένο(1.κ.σ)
  • ελαιόλαδο και γάλα τόσο ώστε να μην είναι πολύ αραιός ο χυλός άλλα ούτε και πολύ σφιχτός (περίπου 1 ποτηράκι μικρό του καφέ)
  • αλάτι (όσο αλμυρό το θέλετε και εξαρτάται αν θα βάλετε φέτα)
  • 1 κ.γ πιπέρι 
  • 1κ.γ πάπρικα (προαιρετικά)
  • λάδι για τηγάνισμα

Ξεκινάμε...
1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα  μπώλ και ανακατεύουμε ώστε να δημιουργηθεί ένας όχι πολύ αραιός (ή νερουλός) χυλός.
2. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε από το χυλό και ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με το καυτό λάδι και τηγανίζουμε γυρίζοντας από τις δύο πλευρές ώστε να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.

 
Σερβίρετε τέλεια με σως γιαουρτιού! Εμείς τα τιμήσαμε σκέτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου