Δεν είναι απαραίτητο να μαγειρεύεις φανταχτερά ή πολύπλοκα αριστουργήματα.

Απλώς καλό φαγητό, από φρέσκα υλικά.

Julia Child, 1912-2004, Αμερικανίδα σύμβουλος μαγειρικής

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα



Ένα φαγητό που μπορεί  να σταθεί τόσο ως κυρίως πιάτο αλλά και ως συνοδευτικός μεζές για το κρασάκι ή την μπύρα.

Υλικά:
  • 1 κιλό χοιρινό για τηγανιά (λαιμός) κομμένο σε μικρές μπουκιές.
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λωρίδες.
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί (περίπου 250 ml)
  • 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους (αν δεν έχετε φρέσκια ντομάτα μην βάλετε)
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • μισό ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανι
Ξεκινάμε...
1. Σε ένα βαθύ τηγάνι σε καυτό λάδι σωτάρουμε πολύ καλά το κρέας  από τις όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει.
2. Ρίχνουμε την πιπεριά και ανακατεύουμε. Αφηνουμε για 2'-3'.
3. Έπειτα σβήνουμε με το κρασί. Ανακατεύουμε και περιμένουμε να εξατμιστεί.
4. Προσθέτουμε την ντομάτα και την μουστάρδα. Ανακατεύουμε χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε μέχρι να πιεί τα υγρά και να μείνει με την σάλτσα.
5. Έπειτα προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι , ρίγανη  το ξύσμα και ανακατεύουμε.
6. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 5' λεπτά ακόμα.

Σερβίρετε ζεστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου